• Afgelopen zondag hebben wij in speelronde vier, onze tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. In Didam wonnen we met 0-3 van DVC'26 2. Bij deze ontmoeting mocht van ons kabinet geen publiek aanwezig zijn, maar dat is iets waarvoor u hen denkbaar moet zijn. Het was namelijk voetballend geen hoogstaand duel, waarbij voor beide doelen weinig actie viel te noteren. Uiteindelijk gingen wij het best om met de kansen en wisten Sem, Simon en Sven te scoren.

    Het begin van onze kant zou je gerust kunnen omschrijven als slap. Er waren complimenten voor een gefocuste en goede warming-up, maar in de openingsfase werd nauwelijks een duel gewonnen en menig bal simpel ingeleverd. Toch kwamen we op voorsprong. Een doelpunt waarvoor Sem Jansen alle eer op mag strijken. Hij dwong door druk te zetten balbezit af en was met een mooie lichaamsschijnbeweging twee verdedigers te slim af, waarna hij keurig afrondde.

    Het hielp ons niet over het dode punt, want ook in het vervolg van de eerste helft kwamen we niet aan goed voetbal toe. Het matige kunstgrasveld droeg hier niet aan bij. Ook over de tweede helft zou ik graag een positiever verhaal vertellen dan realistisch is. Goed om te zien was dat we niet heel veel weggaven en dat de spaarzame schoten op ons doel onschadelijk gemaakt werden door Bjorn Dankbaar. Én dat we onze voorsprong verder uit wisten te bouwen. Een schitterende vrije trap van Simon Klein Goldewijk zorgde voor de 0-2 en toen de ruimtes groter werden wist de ingevallen Sven Jung te profiteren door, nadat hij lang niet aangevallen werd, droog raak te schieten in de verre hoek: 0-3.

    IJs en weder dienende trekken wij aanstaande zondag naar Wehl om onze goede competitiestart een vervolg te geven. Vooralsnog staat het duel gepland om op 10:30 uur te starten.