• De meeste Longa '30-leden zijn al langere tijd lid en hebben in die periode al diverse trainers en leiders meegemaakt. Bij de jeugd hebben we ruim 50 teams (!) die elke week getraind en begeleid worden. Veel enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat vele honderden kinderen elke week hun favoriete sport kunnen beoefenen.

  Maak het verschil
  Waarom hebben we zoveel mensen die de training willen verzorgen of leider zijn? Omdat het erg leuk is. Vraag het maar eens aan je eigen trainer. Je ziet bijvoorbeeld kinderen echt plezier beleven, maar ook teleurstellingen verwerken. Elke keer als iets lukt, stralen ze. Elke keer is het anders. Je leert leiding geven. Je ziet spelers groeien. Ze hebben niet voor niets voor voetbal gekozen; ze zien jou als dé leider of trainer. Je ontwikkelt jezelf.

  Extra aandacht
  Trainers en leiders hebben bij Longa '30 een streepje voor. Als er een vrijwilligersfeestje is, hoor je erbij. In het Longa-weekend krijg je gratis muntjes. Voor de wedstrijden krijg je een gratis poloshirt en jas. En met flinke korting kun je een vijfdelig trainingsoutfit aanschaffen. Is dit de enige reden om dit te doen? Dan raden we het je af.

  Ontwikkel jezelf
  Veel belangrijker is dat je een flinke dosis ervaring opdoet, geniet en ook ergert aan spelers, verantwoordelijkheid leert te nemen, leert plannen, nog lang kunt napraten en dat je jongeren de kans geeft om hun favoriete sport te kunnen beoefenen. En als blijkt dat je verder kunt en wilt bekwamen, dan zal Longa '30 graag de kosten voor de cursus betalen. Het hoeft niet, maar kan wel.

  Mensen gezocht
  In de jeugd bij Longa '30 hebben we diverse teams waarbij we nog op zoek zijn naar extra trainers en leiders. Denk eens na of dit iets voor jou is. Je staat er niet alleen voor. Er is altijd iemand bij de groep die hoofdverantwoordelijk is. Je mag ook eerst een tijdje meedraaien. Mocht je deze uitdaging aandurven, dan kun je contact opnemen met Theo Leemreize (06-51976965) of Roy Baks (06-81849100).

  Veelgestelde vragen
  - Ben ik daar niet te jong voor?
  Integendeel. Allereerst is er altijd iemand die eindverantwoordelijk is en je ondersteunt. Daarnaast zijn jeugdspelers gek op jonge, enthousiaste trainers en leiders. Die spreken hun taal, zijn nog jeugdig en worden meteen hun voorbeeld.

  - Ik kan maar één avond helpen, is dat een probleem?
  Nee, dat is geen enkel probleem.

  - Mag ik dit samen met een vriendje of vriendinnetje doen?
  Ja, zeker. Eigenlijk is dat nog mooier.

  Tip: aarzel niet te lang en pak deze kans en bekijk dan in de praktijk of het iets voor je is!