• Wij zijn dringend op zoek naar leiders en trainers voor de O17 en O19. Jarenlang zijn de teams in deze leeftijdsgroep begeleid en getraind door enthousiaste leden. Aan het eind van vorige seizoen zijn vele hiervan, na jaren zich voortreffelijk ingezet te hebben, hiermee gestopt in verband met studie of gewoon eens wat anders willen doen na zoveel jaar.

  Goede invulling
  In tegenstelling tot voorgaande jaren is het dit seizoen (nog) niet gelukt om een goede invulling te krijgen voor de staf van onder andere de JO17-3, JO19-2 en JO19-3. Deze teams kunnen gelukkig starten met de competitie, maar dit kan alleen door de inzet van ouders. Zij verzorgen voornamelijk de trainingen en de leiding voor wedstrijden. Hier zijn we samen met de spelers blij mee, maar dat is niet ideaal. Juist bij deze leeftijdscategorieën willen wij, maar zeker ook de spelers en ouders, graag dat ‘buitenstaanders’ die rol op zich nemen. Iedere volwassene zal heel veel redenen kunnen bedenken waarom het zo is dat kinderen/jongvolwassenen op deze leeftijd de rol van ouders het liefst buiten in plaats van binnen de lijnen zien. Daarnaast is het ook goed voor hun ontwikkeling en stappen richting opgaan in de maatschappij.

  Mooie uitdaging!
  Training geven en leiding geven is gewoon leuk. En dat geldt zeker in deze leeftijdsgroep, waarin spelers naast het voetbal bezig zijn met allerlei zaken in hun weg naar volwassenheid. Ze komen uitdagingen tegen, doen allerlei ontdekkingen en maken van alles mee. Ook wat het voetballen betreft. Ze hebben niet voor niets voor voetbal gekozen. Je probeert ze beter/sterker te maken. Je ziet spelers groeien en je ziet ze plezier beleven, maar ook teleurstellingen verwerken. Elke keer is er iets anders. Als leider/trainer ben je een onderdeel en vaak (mede-)toeschouwer van dat proces en mag je meegenieten en soms ook ergeren. Elk team traint twee keer per week, maar als je één keer kunt, zijn we ook al blij. De leiding is vooral op de dag van de wedstrijd (meestal de zaterdagmiddag) actief bij het team.

  Streepje voor
  Trainers en leiders hebben bij Longa een streepje voor. Na een training of wedstrijd is er altijd een kopje koffie in de kantine. Voor de wedstrijden krijg je een gratis poloshirt en jas én voor de trainingen een vijfdelig trainingsoutfit. Als er een vrijwilligersfeest is, hoor je erbij en in het Longa-weekend krijg je gratis muntjes. Indien nodig, wordt je begeleidt en kan er voor oefenstof gezorgd worden. En mocht je in de toekomst de wens hebben om je te verder te bekwamen dan zal Longa '30 graag de kosten hiervan betalen. Hoeft niet, maar mag wel.

  Meer informatie
  Indien gewenst mag je ook eerst een tijdje meedraaien. Mocht je deze mooie uitdaging aan durven, of meer info willen, neem dan contact op met Remco van Leeuwen (06-15952826) of Theo Leemreize (06-51976965). Dank alvast!