• Afgelopen zaterdag heeft Longa ‘30 voor de derde keer op rij 0-0 gespeeld. In de derby tegen AZSV heeft de ploeg van Dennis van Toor gestreden voor een overwinning, maar heeft het genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Op een zonnige namiddag en een drukbezocht sportpark Villekamp in Aalten heeft het publiek dan wel geen doelpunten gezien, het bleef tot de laatste minuut spannend.

    In de vorige wedstrijd van het seizoen verloor Longa ‘30 thuis met 2-3 van de ploeg uit Aalten, waarin het ook tot de laatste minuut spannend was. Inmiddels heeft AZSV zich al lang veilig gespeeld, terwijl de ploeg uit Lichtenvoorde tot de laatste speelronde blijft strijden om lijfsbehoud.

    In de eerste helft had AZSV een licht overwicht, waarin Longa ‘30 sporadisch voor het Aaltense doel verscheen. Longa ‘30 leek onder de indruk van AZSV, maar er stond voor de Lichtenvoordenaren ook meer spanning op de wedstrijd dan voor de ploeg uit Aalten. Dyon Esink heeft enkele keren redding moeten brengen, maar echt gevaarlijk werd AZSV uit de gecreëerde kansen niet. Longa ‘30 is in de eerste helft met name gevaarlijk geworden vanuit standaardsituaties, maar dit heeft helaas niet geleid tot een doelpunt.

    In de tweede helft beet Longa ‘30 meer van zich af, en nam het initiatief in het spelbeeld. Er volgden al snel enkele kansen, maar de doelman van AZSV hield z’n doel schoon. Een hachelijk moment deed zich even later voor toen er miscommunicatie was in de achterhoede van de oranjehemden, maar Lowie te Dorsthorst kon gelukkig op tijd ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Hierna werd vanuit beide ploegen afwachtend gevoetbald, waarin het loeren was op een fout in de defensie of waarbij er via de counter een aanval opgezet kon worden. AZSV kreeg in de 60e minuut een opgelegde kans op de 1-0, maar Dyon stond goed opgesteld bij een kopbal van Rik van der Eerden. In de 79ste minuut kreeg Longa ‘30 een voordeel in de schoot geworpen. Een dieptebal richting de ingevallen Dayani Timmerhuis werd geblokkeerd door Tom te Veluwe, die zijn overtreding bestraft zag worden met een rode kaart. Ondanks dit lichte vergrijp vond de scheidsrechter dit een onorthodoxe overtreding, waarbij een mogelijke scoringskans werd ontnomen voor Longa ‘30. In de laatste tien minuten drong Longa ‘30 wel meer aan, maar echt tot doelpuntrijke kansen kwam het niet. In de tegenaanval had AZSV nog enkele kansen proberen te creëren, maar de Lichtenvoordse verdediging en Dyon stonden hun mannetje. Deze wedstrijd had gezien het spelbeeld beide kanten op kunnen gaan, maar een gelijkspel bleek achteraf wel de terechte uitslag.

    Met dit resultaat staat Longa ‘30 nu op de 14e plaats, en is er nog van alles mogelijk in de laatste speelronde van de competitie. Het kan zich hierin nog direct handhaven, maar het zou ook nog direct kunnen degraderen. Alleen bij een overwinning tegen VVOG uit Harderwijk kan Longa ‘30 goede zakendoen om lijfsbehoud, maar is de kans op nacompetitie wel aanzienlijk groot. Wees zaterdag 25 mei om 18:00 uur welkom op sportpark De Treffer.