• Op een doordeweekse donderdagavond hebben wij een oefenwedstrijd tegen VIOS 1 met 0-3 gewonnen. In een wedstrijd waar beide teams compact speelden en de kansen en hoogtepunten schaars, maakte enkele goede momenten van ons het verschil.

  Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat beide ploegen elkaar niet veel ruimte gingen laten om te voetballen. VIOS hield de linies kort op elkaar waardoor het meeste balbezit voor ons was. Een laag baltempo en gebrekkig gebruik maken van de ruimte op de flanken resulteerden in weinig gevaar. De momenten dat VIOS de bal had probeerde zij op te bouwen, maar zocht ook vaak snel naar spits - en oude Longabekende - Jurgen Wiegerinck.

  De 0-1 viel toen Willem en Sem van positie gewisseld waren. Willems indraaiende voorzet vanaf links kon bij de tweede paal door Sem, op zijn favoriete rechterkant, ingetikt worden. De 0-2 volgde na een vlotte combinatie. Gelegenheidsback Jip vond Bram en na een één-tweetje belandde Brams voorzet bij Chris die keurig afrondde.

  Ook in het tweede bedrijf was geen sprake van een kansenregen. Er werden de nodige wissels doorgevoerd en er ontstonden iets grotere ruimtes, maar uiteindelijk werd er slechts één doelpunt extra gemaakt. Het was Thomas die prachtig gebruik maakte van ver voor zijn doel staan van de VIOS goalie.

  Dit weekend wacht in Winterswijk het tweede elftal van FC Trias. Om kwart over 11 trappen wij af en om zicht te houden op de volgende ronde is een overwinning nodig.

  Resterend programma Longa 2 tot en met de eerste competitiewedstrijd:
  6 sept: FC Trias 2 - Longa 2 (11:15 uur, beker)
  13 sept: Longa 2 - FC Winterswijk 4 (10:30 uur, beker)
  20 sept: Longa 2 - RKHVV 2 (10:30 uur, competitie)