• Met nog 3 wedstrijden te gaan, nadert zich het einde van onze competitie. Vandaag hadden we wederom een thuiswedstrijd tegen de meiden van SP Lochem MO15-1.

  Net als de Keijenburgse boys, is Lochem voor ons een onbekende tegenstander. Het team staat onderaan in de competitie. Wat op viel was dat ze weinig doelpunten tegen en weinig doelpunten voor hadden. Mogelijk een stugge tegenstander om tegen te voetballen.

  Bij de kennismaking vroeg de coach van SP Lochem of wij mogelijk een grensrechter hadden. Anders zou hijzelf dit moeten doen en kon dan niet coachen. Na kort overleg met ons begeleidende team en de scheids, Alex, hebben we besloten zonder grensrechters te spelen. Wil de KNVB misschien toch naar toe.

  Deden we er bij de vorige wedstrijd nog 17 minuten over om het eerste doelpunt te scoren, hadden we er nu zelfs 21 voor nodig. De dames van Lochem hadden inderdaad een goede en stugge verdediging staan. Ook de voorhoede was geducht, met 3 hele goede spelers, dit zou geen wandelingetje in het park worden.

  Maar zoals gezegd, na 21 minuten kwam voor de meiden van Longa het verlossende doelpunt. Na een gewonnen duel door Danee, wist ze de bal bij Naomi te krijgen. Zij nam de bal perfect aan en draaide open zodat de weg voor haar vrij was om Isabel aan te spelen. Isabel wist de bas perfect af te werken op de goal.

  De 2e goal was in de 32e minuut voor Anouk, die eerst op de bank was begonnen. Ze kreeg een perfect ingespeelde bal vanuit het middenveld, strak naar voren, aangespeeld, draaide open en scoorde droog in de rechter hoek, 2-0.

  De derde goals, 40 minuut, was wellicht de mooiste, na de omschakeling wist Isa de reeds gestarte Suus op rechts aan te spelen. Suus wist de tegenstander hierdoor te lossen en na de rush naar de achterlijn gaf ze een hele goede voorzet voor Anouk, die goed mee gekomen was. Anouk wist wederom te scoren, 3-0.

  In de Rust met elkaar gesproken over wat er goed en minder goed ging. Met name had ons middenveld veel moeite om de tegenstander te bedwingen. Dit kwam mede omdat de achterhoede niet snel genoeg op liep waardoor er veel ruimte ontstond. Door zeer hard werken van Isa wisten we toch veel ballen te veroveren maar dit lukte niet altijd. Oplossing, achterhoede meer oplopen en de ruimte klein maken.

  Bij de start van de 2e helft werden we direct naar achteren gedrongen. Lochem zette veel druk en kon een aantal goede kansen creëren, waarbij een corner na verlenging op de paal eindigde. De meiden waren direct weer bij de les en herpakten zich goed.

  Na 15 minuten wisten we door een hele mooie steekbal van Isabel, perfect in de voeten van Anouk, die daarmee vrij voor de keeper kwam te staan en door rustig te blijven de 4-0 wist te scoren.

  Weer een kleine 5 minuten later maakt Noë de 5-0, de bal kwam na een harde bal van Isabel vanuit de hoekschop, via de keeper voor voeten van de goed ingekomen Noë.

  De laatste goal was voor Britt, zij kreeg de bal die vanuit de 16 van de tegenstander kwam op c.a. 25 meter perfect op de slof, met een enorme boogbal, over de keeper heen, in de verre hoek!

  De meiden van de verdediging hebben vandaag geweldig werk verricht. Ze hebben, versterkt door Anouk G uit de MO15-2 super verdedigd. Door goed rugdekking geven aan elkaar hebben ze de tegenstander bijna geen kansen gegeven. Anouk, super bedankt dat je ons geholpen hebt! Je mag altijd weer aansluiten bij ons team.

  Meiden, we zijn nog steeds in de running voor het kampioenschap. We zijn hierbij alleen helaas afhankelijk wat de meiden van Grol MO15-1 en Eibergen MO15-1 doen, volgende week spelen ze tegen elkaar in Grol. Spannend!