• AZSV winnaar State of Art Keitoernooi, Longa ’30 vernedert RKZVC in troostfinale

  21 aug 2022 Beheerder
 • Het Aaltense AZSV heeft het State of Art Keitoernooi gewonnen dat zoals ieder jaar op de velden van Longa ’30 werd gespeeld. Na de winst van AZSV op dinsdag 16 augustus op RKZVC door doelpunten van Chris Verheul (strafschop) en Michael Vaags mocht AZSV aantreden tegen Grol in de finale. De Grollenaren kwamen in die finale terecht door na strafschoppen te winnen van Longa ’30. Lange tijd leek Longa ’30 zich te plaatsen voor de finale via een goal van Thomas Kerperien, maar in de 5e minuut van de blessuretijd maakte Tycho Riteco op fraaie wijze de gelijkmaker en nam Grol de strafschoppen beter.

  In de finale kwam de tweedeklasser uit Groenlo tot de eerste drinkpauze aardig mee met de Vierdedivisionist uit Aalten. Even leek Grol zelfs op voorsprong te komen, maar een kopbal werd van de lijn gehaald. Na de drinkpauze ging het echter snel. In twee minuten tijd wist AZSV maar liefst drie maal te scoren (Chris Verheul, Rik van der Eerden en Niek te Veluwe) en was de wedstrijd gespeeld. In de loop van de eerste helft liep AZSV eenvoudig uit naar 5-0 via Tom te Veluwe en opnieuw Verheul. Na rust voltooide Verheul zijn hattrick waarmee de eindstand op het scorebord stond.

  In de troostfinale tussen Longa ’30 en RKZVC was de zege overtuigend voor de gastheren. In de laatste oefenwedstrijd voor beide teams voor de start van de competitie was het Rolf Kruip die na een kwartier spelen de thuisploeg op voorsprong kopte. Daarna hadden de bezoekers een fase veelvuldig de bal, maar wisten ze geen gevaar te stichten. Toen RKZVC daarbij in de opbouw fouten ging maken, was Longa ’30 er als de kippen bij om dit af te straffen. Waar Mart Hummelink eerst nog de lat raakte, kon Thom Berendsen vrijstaand de 2-0 aantekenen waarna Hummelink zelf op aangeven van Thomas Kerperien de 3-0 op het bord zette.

  In de tweede helft ging Longa ’30 rustig door met scoren. Kerperien maakte op aangeven van Tim Bader de 4-0, Berendsen schoot de 5-0 binnen op aangeven van Mattheys Kuypers, Bader maakte uit een directe vrije trap de 6-0 en de ingevallen Kevin Wagener tekende nog voor de tweede drinkpauze van de middag voor 7-0. Ondanks kansen in het laatste kwart van de wedstrijd bleef het bij 7-0 waarmee Longa ’30 de 3e plek op het Keitoernooi bemachtigde.

  Komende zondag speelt Longa ’30 haar eerste wedstrijd in de 4e Divisie B. Op Sportpark De Treffer wordt afgetrapt tegen het Nijmeegse Orion om 14.00 uur.