• Afgelopen zaterdag stond de eerste derby tussen Longa ’30 en AZSV op het programma. Door twee doelpunten cadeau te doen aan de Aaltense ploeg, gaf Longa ’30 de drie punten weg in eigen huis. De eindstand die na 90 minuten op het scorebord stond: 2-3.

  Voor de eerste keer in de historie troffen zondagclub Longa '30 en zaterdagvereniging AZSV elkaar in competitieverband in de vierde divisie D. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Longa ’30 met slechts 13 punten op de 12e plek. De gasten uit Aalten stonden met 21 punten op een 5e positie in de ranglijst. Het beloofde een zware klus te worden voor de oranjehemden om van het sterke AZSV te winnen.

  Longa ’30 begon de wedstrijd met de inmiddels bekende 1-5-3-2 formatie. Ten opzichte van de vorige wedstrijd mocht routinier Simon klein Goldewijk in plaats van Mart Hummelink in de basis beginnen. Hiermee wilde Longa ’30 extra verdedigende zekerheid inbouwen tegen het sterke AZSV. Doordat Simon de plek van een echte nummer 6 goed kan invullen, wilde Longa ’30 daarnaast meer voetballend spel creëren van achteruit. Echter leek het er na één minuut al op dat beide ploegen speelden in het zogenoemde Catenaccio-systeem. Dit oud-Italiaanse tactische systeem heeft sterk de nadruk liggen op het verdedigen met daarbij de lange passes naar voren.

  Na een hectische openingsfase was het Tim Bader die met een verkeerde terugspeelbal richting onze doelman, Dyon Esink, AZSV-spits Rik van der Eerden alleen voor de goal zette. Voor deze ervaren nummer 9 was het een koud kunstje om de 0-1 voor AZSV op het scorebord te zetten. De rest van de eerste helft was het AZSV die het betere van het spel liet zien. Desondanks waren zij te slordig aan de bal waardoor Longa ’30 in de wedstrijd bleef.

  In de tweede helft was het, na 9 minuten gespeeld te hebben, Max Rensing van AZSV die de 0-2 tegen de touwen schoot. Via een doorgekopte ingooi kreeg hij de bal voor zijn voeten, waarna hij knap de bal langs onze doelman schoot. Drie minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Aalten. Door een misverstand achterin bij Longa ’30, kon Van der Eerden zijn tweede doelpunt van de wedstrijd gemakkelijk binnenschieten. Hierdoor leek de wedstrijd in de 56e minuut met 0-3 beslist te zijn.

  Toch knokte de ploeg van Dennis van Toor zich terug in de wedstrijd door in de 71e minuut de 1-3 binnen te schieten. Het was onze spits Thomas Kerperien, die na knap terugleggen van Bjarne te Brake, de bal eenvoudig binnentikte. Na veel spannende gevechten op het middenveld en de wilskracht om te winnen, kwam Longa ’30 in de negentigste minuut op een 2-3 stand nadat de ingevallen spits Tim Harmelink een goede voorzet van Rolf Kruip binnenkopte. Helaas kwam dit doelpunt te laat voor Longa ’30 want kort hierna floot de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal. De stand die na 90 minuten op het scorebord stond was hierdoor 2-3 in het voordeel van AZSV.

  Hierdoor zakt Longa ’30 naar de 13e positie op de ranglijst. Het team speelt aankomende zaterdag 9 december zijn laatste competitieduel voor de winterstop tegen VVOG. De aftrap in Harderwijk is om 15.00 uur.