Een belangrijk deel van de Lichtenvoordse bevolking heeft het allemaal meegemaakt en het was werkelijk een fantastisch Longa-weekend op 9, 10 en 11 juni. Mooi en warm weer, een hoge opkomst, uitstekende sfeer, het was hartstikke gezellig! Of niet dan?
Het begon vrijdagmiddag met de spelers van de jeugd O 13 en O11. Bepakt en bezakt, met al dan niet al opgeblazen luchtbedden, kwamen zij voor hun kamp. De vrijdagavond en de zaterdagmorgen speelden zij onderlinge toernooien en werden diverse spelaktiviteiten uitgevoerd. En ’s nachts werd er geslapen (?) op het Longa-terrein in de vele laadbakken die door Jos Dusseldorp BV beschikbaar waren gesteld.
Zaterdagmiddag begon het kamp voor de jongste jeugd van de Obbinkcup, de Westerlaancup en de O9-jeugd. Ook zij hebben een fantastisch voetbaltoernooi gespeeld, waarbij tussendoor goed gedronken, gegeten en gesmeerd moest worden vanwege het hoogzomerweer. Ook zij brachten de nacht door in de in een kring opgestelde laadbakken annex slaapzalen en na een lekker ontbijtje zondagmorgen en de nodige onderlinge voetbalwedstrijden en activiteiten, gingen ze voldaan richting huis. En wat waren ze moe!

Zaterdagmiddag en -avond speelden de O17 en O15-teams een onderling toernooi onder fraaie weersomstandigheden. Na de nodige snacks en drinken werden de wedstrijden afgesloten met een interessante en goed voorbereide voetbalquiz in de Treffer.
Op de afsluitende zondag begon om 10.00 uur de jaarlijkse editie van het Jan Wichmantoernooi voor de senioren-, de dames- en de 19-teams. Glorieuze winnaar werd het elftal van Longa 1 na een beslissende wedstrijd tegen Longa O19-1. De klapper van het weekend was het zondagmiddag gehouden Longafeest, een feest voor iedereen die Longa een warm hart toedraagt. De grote tent langs het hoofdveld was nog tot laat gevuld met feestende Longalui. Gehuldigd werden supporter van het jaar André Wichman, topscorer Theo Lurvink ( met 46 doelpunten) en tot lid van verdienste werd benoemd Albert Zondag die zich tientallen jaren inzette voor de club. Afscheid werd genomen van de Longa 1-spelers Jurgen Wiegerinck en Luc Belterman en trainer Jeroen van Haaren en van Moïsa van Koot, die op 16-jarige leeftijd de grote stap maakt naar BVO PEC Zwolle. Voorwaar een bewijs van het succes van de jeugdopleiding van sv Longa’30.
Deze derde editie van het Longa-Weekend verliep dus wederom uitstekend, het concept heeft zich bewezen met een hoge opkomst en voor iedereen een interessant programma. En het mag gezegd worden, de Longa-weekend organisatie en alle begeleiding verdienen alle lof. Een heel jaar voorbereiding en dan zo’n fantastisch weekend… Top geregeld en graag tot ziens op de editie van 2018!

20170610_200230 20170610_200227 20170611_140027 kopie

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

 
 
website longa'30 2012