In een zeer matig duel speelden Longa ’30 en De Zweef afgelopen zondagmiddag met 1-1 gelijk. Doordat Stevo met ruime cijfers van Tubantia won, is handhaving nog altijd niet zeker voor Longa ’30. Het gat met de nacompetitieplaatsen is drie punten.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden Henk Stevens. Henk was jarenlang een trouwe supporter van Longa ’30 en was een belangrijk schakel bij de fietstochten naar de verre uitwedstrijden. De spelers van Longa ’30 speelden ook met rouwbanden.

Longa ’30 begon slecht aan het duel met De Zweef. De bal kon niet in de ploeg gehouden worden en ook in de duels legde men het af tegen de ploeg uit Nijverdal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste kans voor de bezoekers was; de lepe Sven Dikkers trof met zijn linker de lat. Na twintig minuten spelen kreeg Longa ’30 wat meer grip op De Zweef en kwam het ook tot een aantal kansen. Zo raakte Freek Heinsbroek de bal niet lekker na een slim passje van Luuk Hulshof, en kopte Jurgen Wiegerinck een vrije trap van Floris Eskes op de lat. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor De Zweef, maar een goede inzet kon van de lijn gehaald worden.

In de tweede helft werd het er helaas niet veel beter op. Longa ’30 speelde te slordig om gevaarlijk te worden en ook De Zweef creëerde erg weinig. Tot de 70e minuut. Via Boet Kemperman en Freek Heinsbroek kwam de bal bij Luuk Hulshof terecht, die goed oog had voor de vrijstaande Tim Bader. Bader wist met deze kans wel raad en krulde de bal mooi in de verre hoek: 1-0. Voor De Zweef was dit het sein om drie verse wissels in te brengen en dit sorteerde gelijk effect. Invaller Anthony Wennermars dwong Pim te Loeke eerst tot een prachtige redding, waarna hij de assist verzorgde voor de 1-1 van Sven Dikkers. Zuur voor Longa ’30 was dat het vlak voor de gelijkmaker onterecht werd teruggefloten voor buitenspel (de bal werd verlengd door een verdediger van De Zweef), maar feit is ook dat het verdedigend op dat moment niet goed stond. In de slotfase kregen beide ploegen nog een grote kans op de overwinning. Pim te Loeke voorkwam met een goede reflex dat er van dichtbij binnengekopt kon worden en Tom Ikink vergat af te drukken toen hij opdook voor de goal van De Zweef. Daardoor bleef het bij 1-1.

Opstelling Longa ’30: Te Loeke, Slob (56. Belterman), Klein Goldewijk, Eskes, Elferink, Hulshof, J. Wolters, Kemperman, Bader (76.Ikink), Wiegerinck en Heinsbroek.

Longa ’30 speelt nog twee duels. Aanstaande zondag reist het af naar Heino, de week daarna wacht de thuiswedstrijd met titelkandidaat Quick 1888.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

 
 
website longa'30 2012