Longa ’30 heeft het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Quick 1888. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dat was te merken aan het speeltempo. Ondanks dat kregen beide ploegen toch voldoende kansen en was het gelijkspel uiteindelijk wel terecht te noemen.

In de eerste helft werd er nog niet gescoord. Quick 1888 kwam een aantal keer gevaarlijk in de zestien, maar de Longaverdedigers waren er telkens net op tijd bij. Aan de andere kant werd Longa ’30 een aantal keer gevaarlijk en was Freek Heinsbroek het dichtst bij een doelpunt maar zag hij zijn inzet van de doellijn gehaald worden.

In de tweede helft dacht Jurgen Wiegerinck uit een pass van Heinsbroek Longa ’30 op voorsprong te schieten, maar de grensrechter vlagde op het laatste moment toch voor buitenspel. Helaas dus geen doelpunt voor de spits die zijn laatste wedstrijd speelde. Wiegerinck was nog een aantal keer dichtbij en had ook de pech dat hij een kopbal uit een mooie voorzet van Lowie te Dorsthorst op de paal zag belanden.
Aan de andere kant scoorde de topscorer van de 1e Klasse, Dimitri Vrehe, wel. Hij glipt gemakkelijk langs zijn man en schoof de bal keurig in het doel: 0-1. Diezelfde Vrehe was in de slotfase nog een aantal keer op zoek naar een doelpunt, maar o.a. Pim te Loeke voorkwam dat met een fraaie redding. Een kwartier voor tijd scoorde Longa ’30 dan toch. Simon Klein Goldewijk legde de bal panklaar voor Freek Heinsbroek, die de bal prima in de verre hoek schoot: 1-1.
In de slotfase kregen Jurgen Wiegerinck en Luc Belterman nog een mooie applauswissel. In het Longaweekend wordt van hen afscheid genomen, net als van trainer Jeroen van Haaren.

Opstelling Longa ’30: Te Loeke, Harmelink (65. Te Dorsthorst), Weijman, Belterman (90. Hulshof), Elferink, Klein Goldewijk, J. Wolters, Kemperman, Ikink, Wiegerinck (83. Kerperien) en Heinsbroek.

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

 
 
website longa'30 2012