Longa ’30 komt ook volgend jaar uit in de 1e Klasse van het zondagvoetbal. Door de 1-2 zeg bij Heino is de ploeg van scheidend trainer Jeroen van Haaren niet meer te achterhalen door Stevo en TVC ’28. Die twee ploegen zullen de nacompetitie ingaan, terwijl Germania en Orion direct gedegradeerd zijn.

Longa ’30 speelde een erg moeizame eerste helft in Heino. Men probeerde druk te zetten, maar Heino voetbalde zich daar vrij gemakkelijk onderuit waardoor Longa ’30 steeds achter de man aan moest lopen. Daarnaast speelde het in balbezit slordig waardoor er ook geen rust in het spel kwam. Toch dook het wel een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Heino, maar de eindpass kwam telkens net niet bij een Longaspeler aan. De grootste kans was echter voor de thuisploeg, maar Longa ’30 had geluk toen het de mooie lob via de onderkant van de lat weer het veld in zag stuiteren.

Na rust kreeg Longa ’30, mede ook doordat Heino zwakker speelde, meer grip op de wedstrijd. Invaller Tom Ikink (Floris Eskes viel uit met een op het oog nare knieblessure) was daar ook belangrijk in. Koud in het veld stoomde hij via een een-twee met Jurgen Wiegerinck via de rechterkant op en leverde een perfecte voorzet af op Freek Heinsbroek: 0-1! Heino probeerde vervolgens wel aan te dringen, maar doelman Pim te Loeke hoefde niet heel vaak in actie te komen. Omdat Longa ’30 niet goed profiteerde van de ruimte die het kreeg bleef het lang spannend. Tot de laatste minuut, toen de onvermoeibare Boet Kemperman en Tom Ikink een snelle uitbraak wel bekroonden met een doelpunt van laatstgenoemde: 0-2. Dat Heino de 1-2 nog scoorde was gelukkig slechts voor de statistieken.

Opstelling Longa ’30: Te Loeke, Harmelink (86. R. Elferink), Weijman, Eskes (54. Ikink), M. Elferink, Klein Goldewijk, Hulshof, J. Wolters, Kemperman, Wiegerinck (75. Kerperien) en Heinsbroek.

Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. Longa ’30 ontvangt dan thuis Quick 1888. Net als voor Longa ’30 staat er ook voor Quick niets meer op het spel. Door de nederlaag afgelopen zondag kan het de titel namelijk uit het hoofd zetten. Wel zullen de Nijmegenaren nog uitkomen in de nacompetitie voor promotie. Longa ’30 zal het seizoen op een mooie manier willen afsluiten, dus komt dat zeker zien!
 

 

 

Reacties zijn gesloten.

 
 
website longa'30 2012